ГлавнаяРегистрацияВход К у ш у г у м Четверг, 01.06.2017, 10:33
  Приветствую Вас Гость | RSS


Наш опрос
Сколько Вам лет?
Всего ответов: 131

Объявления
[18.04.2015] []
козье молоко (0)
[04.04.2015] []
Приглашаем в вокальный коллектив "ЗОЛОТАЯ СТРУНА" всех желающих . для вас: 1. Обучение и занятие вокалом (бесплатное) 2. Участие в концерта (0)

Афоризмы

В блоге читают
[29.02.2012] ["1001 хворь"]
ВИЧ-инфекция (0)
[20.01.2011] [О Кушугуме]
Водохреще в Кушугумі (2)
[28.12.2011] [О Кушугуме]
Звіт депутата Кушугумської селищної ради Майстро Дмитро Миколайовича (0)

Активные темы

 
  Главная » 2016 » Декабрь » 1 » У Запорізькому районі пожежний витягнув чоловіка з горілого дачного будиночка

У Запорізькому районі пожежний витягнув чоловіка з горілого дачного будиночка
08:44

 

 
У Запорізькому районі пожежний витягнув чоловіка з горілого дачного будиночка
60-річний співробітник місцевої пожежної команди №2 Запорізького району, ризикуючи своїм життям, врятував на пожежі 57-річного чоловіка.25 листопада в 17:57 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в будинку на території дачного кооперативу в Малокатериновке Запорізького району сталася пожежа. Щоб надати допомогу можливим постраждалим і почати оперативно-рятувальну операцію, на місце події одразу ж вирушили працівники місцевої пожежної команди №2.

 

Їх виїзд був не випадковий, адже враховуючи територіальне розташування, час прибуття скорочувалася вдвічі, оскільки відстань від селища Кушугум, де розміщена пожежна команда, до Малокатериновки становить 9 км, вогнеборці подолали його менш ніж за 15 хвилин. Слідом за ними на ліквідацію займання вирушили рятувальники 8 Державної пожарноспасательной частини, мінімально можливий термін прибуття яких склав 25 хвилин, що обумовлено значною віддаленістю від району виникнення пожежі. Тоді ще ніхто не знав, що різниця в 10 хвилин і професіоналізм Сергія Литучего врятують погорільцеві життя.

Караул пожежної команди МПК №2 складається з двох осіб: пожежного та водія, тому прибувши на місце події вони вдвох почали попередню розвідку. На території приватного домоволодіння їх зустріла господиня дому, яка через охопила її паніку не могла навіть попередити про те, що у палаючому будинку знаходиться людина.

"Я зайшов у будинок, але через сильне задимлення було важко дихати,а тім паче, роздивитися чи є у приміщенні люди. Тут дався взнаки досвід водолаза-рятувальника у минулому – я зміг на декілька хвилин затримати дихання. Цього часу вистачило для того, щоб обстежити приміщення на наявність людей. Навпомацки, у повній задимленості я виявивши людину на підлозі і побачив, що верхні кінцівки чоловіка вже були охоплені полум'ям, тому зволікати не було годині. За руки я витяг постраждалого на поріг, де разом із водієм Олегом Сидоренком ми перенесли його у безпечне місце", - розповідає герой.

Завдяки своєчасно наданій першої долікарської допомоги, чоловік почав дихати. Сергій Григорович одразу передав інформацію в оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС області, після чого на місце події терміново направлена карета швидкої медичної допомоги. 57-річного погорільця медики госпіталізували до лікарні з попереднім діагнозом "опіки нижніх кінцівок".

Крім того, чоловік добряче надихався димом, тому у лікарів виникла підозра про отруєння чадним газом.

"З упевненістю можна стверджувати: те, що караул місцевої пожежної команди прибув в максимально короткий термін, а також враховуючи героїзм, проявлений пожежникам, розраховував лише на власні сили, який знайшов і надав допомогу потерпілому – все це врятувала чоловікові життя", - зазначає начальник МПК №2 Запорізького району Микола Чорновол.

Зараз потерпілий перебуває в лікарні, тому подякувати свого спасителя зможе вже після виписки. Сергій Григорович, в свою чергу, досить скромно коментує цю подію, і, що досить природно для всіх, справді героїчних людей, героєм себе зовсім не вважає: "Хвала Господові, що чоловік залишився живим. Все інше вже не суттєво. Я працюю у пожежній команді з дати її заснування, тобто вже 13 років і порятунок людей це мій обов'язок не тільки як рятувальника, а і як звичайної людини, що здатна допомогти тому, хто цього потребує. Не заради якогось зиску, а просто за велінням серця. Я не міг вчинити інакше, бо у мене не було навіть такої думки. Лише одна – щоб вистачило сили витягти постраждалого за межі небезпеки, а ті що він залишився живим – вже найцінніша для мене відзнака", - розповів мужній пожежний.

Стала відома причина загоряння у двоповерховому будинку - це порушення правил експлуатації пічного опалення. Рятувальники вкотре закликають — обогревайтесь безпечно! Джерело: ГУ ДСНС в Запорізькій області

 

http://uanews.zp.ua/other/2016/11/29/94475.html



   
  Категория: Общее | Просмотров: 135 | Добавил: DJan | Рейтинг: 0.0/0 |



Всего комментариев: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 
 
Разделы новостей
Общее [1696]
Новости произошедшие в поселке, в соседних селах и имеющие отношение к Ресурсу.
Поселковый Совет [166]
Новости Поселкового Совета Кушугума
Школа [143]
Новости Кушугумской школы 'Интеллект'
"Червоний Промінь" [85]
Архив выпусков газеты
Обращения [312]
Обращения пользователей к жителям Кушугума и гостям поселка.
Вакансии [30]
Работа в поселках
О наших маршрутках [52]
Запорожье-Балабино-Кушугум-Малокатериновка

Форма входа


Мини-чат

Новые фото

Последние комментарии
то скорее наши зашифрованные туда заходили....)))))


Я написала комментарий об этой  "беспомощной старушке", но он исчез. К моему, большому, со...



И кстати на земле валялись кабеля Линета а не электросети...

Ну зачем писать непроверенную информацию!!!! Это столб возле моего двора! И горел не фонарь а блок э...


Праздники сегодня

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Реклама

 


Первый Информационный Ресурс Кушугума 2008 - 2017 ©
При использовании материала обязательна активная ссылка на kuchugum.org.ua !
Создать бесплатный сайт с uCoz